Translate site

Information från Björken

 • 2017-06-21

  Sommarbrev till föräldrarna  Jag vill önska er en underbar semester med många härliga upplevelser tillsammans.   Under v 28-31 kommer Kyrkberget och Björken att arbetat tillsammans, barnen kommer då att vara på Rödhaken och Grönfinken som ligger på Kyrkberget.  På Gulsparven och Blåmesen kommer Tallbacken Grönsiskan och Haga finnas.För er som ska vara där dessa veckor är telnumren Rödhaken 81728 och till Grönfinken 81729.Viktiga saker att tänka på · Hör av dig om du får ändrade tider för ditt barns närvaro· Se till att du har kläder för alla väder· Viktigt att uppdatera era mobilnummer samt uppdatera förändringar om ditt barn har allergier.Så här kommer organisationen på Björken se ut -ht 2017Pijonen: Malin, Lisbet, lola och RasmusSnödroppen: Katarina, Ella, Linda och MerimaNyponrosen: Tina, Lotta, Kerstin och ElisabetAnemonen: Anneli, Monica, Karin och Agneta
 • 2017-05-19

  Förskolans dag!


  Vi firar förskolans dag med glass, ballonger, såpbubblor. ansiktsmålning och disco på vår nya fina utegård.

 • 2017-04-24

  Klämdagar!


  Fredag den 26/5 och måndagen den 5/6 är såkallade klämdagar.
  Tala om för personalen om ni har tänkt vara lediga dessa datum.mvh Björkens personal.
 • 2017-04-04

  Sommarsemester 2017


  Det är dags att planera för sommaren 2017
  Veckorna 28-31 är det sammanslagning av verksamheterna. Kyrberget kommer att vara öppet, (Björken Tallbacken Grönsiskan och Haga kommer också att finnas där)
  De barn som har avgiftsfri allmän förskola slutar samtidigt med skolan den 16 juni och börjar åter den 16 augusti.

 • 2017-03-30

  INFO från Nyponrosen


  Äntligen är våren här och vi gläds över solljus och längre dagar. Idag hade vi vårens första fluga surrandes inne på Nyponrosen. Vi kommer nu börja arbetet med att leta vårtecken och sjunga vårsånger. Elisabet har redan lärt oss några nya fina vårsånger.Hoppas att ni alla har träffat Elisabet Tormod och hälsat på henne. Vi är så glada att Elisabet arbetar 75% på tvåsidan under våren.Vi önskar att Ni ser över barnens lådor och hyllor och städar bort kläder som barnen vuxit ur och inte använder. Flera har frågat om barnen får ta med sig sina leksaker till fsk. Barnen får gärna ta med sig en ”trygghetssak” till förskolan men vi ser gärna att de lämnar sina egna leksaker hemma. Vi kan inte ersätta leksaker som går sönder eller tappas bort.Tack för att ni märker barnens kläder! Det underlättar otroligt mycket ochdu behöver ingen särskild märkpenna, det går lika bra med en kulspetspenna.Arbetet med vår nya utegård har påbörjats. Barnen är lyriska över alla maskiner och ”jobbare” i reflexkläder. Det kommer att bli toppenfint medbla ett nytt vindskydd med grillplats, nya gungor, cykelvägar och en ny klätterställning med lite mer utmaningar.Vi vill uppmuntra er att svara och ge synpunkter på årets föräldraenkät. Årets enkät är en öppen webb-enkät vilket innebär att ni inte behöver särskilda användaruppgifter eller lösenord. Observera att föräldrar med flera barn i verksamheten måste besvara enkäten en gång för varje barn. Enkäten är tillgänglig på webben tom 2017-04-21. Enkäten är viktig och ett underlag för förbättringar. TACK på förhand.Adressen till enkäten är: http://www.lindesberg.se/enkaterlänk till annan webbplatsVi önskar Er alla en skön vårAgneta, Elisabet, Anneli & Tina

 • 2017-03-27

  Anemonens informationblad


  Anemonen 2017 Här kommer lite information om vad som är på gång hos oss på Anemonen. Efter nyår har vi skolat in två nya barn. Vi har nu 18 barn på avdelningen.
  • Vi jobbar vidare med vårt temaarbete: Barbafamiljen. Än så länge har fyra barbabarn vuxit upp. Det är Barbalala som sjunger med oss. Barbastark, är med på vår rörelselek. Barbabok, som gillar bokstäver är med på språkleken, och Barbaflink som är intresserad av teknik och siffror. Vi har lärt oss nya sånger och pratar om färger.
  • Under våren har vi en VFU praktikant hos oss. Hon läser förskollärarprogrammet vid Karlstad Universitet.
  • Vi önskar att ni ser över barnens extrakläder, regnkläder och stövlar. Se till att de är märkta och i passande storlek.
  • Vi följer med spänning arbetet med våra nya utegårdar! Det är intressant att se hur traktorer och olika arbetsfordon arbetar med vår utemiljö. Det blir så fint!
  • Påsken närmar sig med stormsteg! Vi ska börjasjunga vår och påsksånger. Något påskpyssel ska vi också försöka få till!
  • Nästa studiedag är måndag den 15 maj.
  • Vi vill uppmuntra er att svara och ge synpunkter på årets föräldraenkät. Årets enkät är en öppen webb-enkät vilket innebär att ni inte behöver särskilda användaruppgifter eller lösenord. Observera att föräldrar med flera barn i verksamheten måste besvara enkäten en gång för varje barn. Enkäten är tillgänglig på webben tom 2017-04-21. Enkäten är viktig och ett underlag för förbättringar.
  TACK på förhand.
  Adressen till enkäten är: http://www.lindesberg.se/enkater länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  Vi önskar Er alla en skön vår och en Glad Påsk!Kerstin, Monica, Karin och Lotta.

 • 2017-01-24

  Studiedagar vårterminen 2017


  • Fredagen den 3 februari
  • Måndagen den 15 maj
  Anmäl omsorgsbehov till Kerstin Nettelbladt via mail eller telefon senast en vecka innan, kerstin.nettelbladt@lindesberg.se Tel 0581-814 99
 • 2016-11-01

  Välkommen alla nya prenumeranter till Björkens hemsida


  Här kommer vi att visa information från avdelningarna, Snödroppen, Pionen, Nyponrosen och Anemonen.mvh Björkens Personal.

Uppdaterad: 2017-03-29 

Sidansvarig: Monica Lindström 0581-815 12

Kontakt

Adress
Parkvägen 13
711 31 Lindesberg

Pionen
0581-812 96

Snödroppen
0581-812 82

Nyponrosen
0581-812 95

Anemonen
0581- 812 83

Förskolechef
Monica Lindström
0581-815 12

Monica Lindström, Foto: Lindesbergs kommun

Prenumerera på information från förskolan Björken