Translate site

Förskolan Lönngården

Information från förskolan Lönngården

 • 2017-03-07

  Förskolan Lönngårdens månadsbrev för mars


  Nytt tema som vi nu startat upp i mars efter Frost är Halvanböckerna som handlar om olika sorts fordon. Vi utgår från Halvanböckerna som Arne Norlin skrivit. Den första boken vi läst och pratat om är ”Här kommer helikoptern”.Låt gärna barnen ta med sig några toalett- och eller hushållspappersrullar till förskolan. Vi kommer att påskpyssla inför påsk. Att ha med sig eget kan kännas både roligt, öka självkänsla och är ett sätt att ha inflytande i förskolan.Vi kommer att plantera frön nu i vår. Flera av barnen lägger undan kärnor när vi äter frukt på samlingar för att vi ska plantera. Pratar barnen om frön och kärnor hemma får de gärna ta med sig, vi har en liten samling redan.Kläder efter väder är alltid viktigt att tänka på. Nu får vi räkna med både kyla och varmare dagar med regn, vattenpölar och gegga som är omtyckt av barn att leka med. Alltså både kläder och vad som är bäst att ha på fötterna de olika dagarna.Kolla också över så att barnen har de extra kläder som behövs i sina lådor.Tack till er som lämnat in eller fyllt i nöjdhetsenkäten från barn och utbildningsförvaltningen direkt på lindesberg.se/barn och utbildningsförvaltningen.
  Vi påminner er andra om att snarast fylla i enkäten, en för varje barn.

  8/3 Vikarie på förskolan när vi har pedagogisk eftermiddag 12:30-16:30
  10/3 Vikarie på förskolan 14:00-18:00. Kurs
  13/3 Vikarie under planering på förmiddagen
  27/3 Vikarie under planering på förmiddagen
  /Katarina, Eva och Christine
 • 2017-02-07

  Februari månadsbrev från förskolan Lönngården


  Vårt tema Frost pågår för fullt och vi håller på att bygga upp ett Elsaslott tillsammans. Vi har köpt figurer som man kan leka med. Kom in och titta och låt barnen visa er slottet. Kanske har ni hört barnen sjunga Annas sång. På förskolan är det härligt att höra och se barnen när vi sjunger tillsammans.
  Vi vill påminna om att egna leksaker ska stannar hemma eller i bilen!Nöjdhetsenkät från Barn och Utbildningsnämnden till er föräldrar finns nu tillgänglig på lindeberg.se Barn och Utbildning. På utvecklingssamtalen kommer det också finnas möjlighet att fylla i enkäten. Allas svar är viktiga så att vi senare i vår kan utvärdera era synpunkter.De e-mail adresser ni har uppgivit kommer att läggas in på vår webb så ni blir prenumeranter. Därifrån får ni sen mail med månadsbrev och annan ny information som läggs ut på Lönngårdens sida.Sportlovet närmar sig och av erfarenhet vet vi att en del barn får ändrat schema denna vecka. Meddela ändring så snart som möjligt.Vi kommer att ha planering udda veckor på måndag förmiddagar. Michaela kommer då att finnas som vikarie dessa tider./Katarina, Eva och Christine
 • 2017-02-07

  Lönngården studiedag 15 maj


  Under läsåret har förskolan studiedagar för utbildning, målskrivning och utvärdering.
  Nästa studiedag är måndagen den 15 maj 2017

Uppdaterad: 2016-03-18 

Sidansvarig: Anna Luth 0581-833 52

Kontakt

Adress
Rockhammars skola
718 91 Frövi

Förskolechef
Anna Luth
0581-833 52

Anna Luth, Foto: Lindesbergs kommun

Prenumerera på information från förskolan Lönngården