Translate site

Förskolan Lönngården

Information från förskolan Lönngården

 • 2017-04-26

  Förskolan Lönngårdens månadsbrev maj


  Nu är äntligen våren här och vi längtar efter ännu mer värme och sol efter regn och snö.
  Ni som har möjlighet att komma till förskolan den 2 maj kommer bl.a. få höra en sång med rörelse till, som barnen ska sjunga för er. Den handlar om vattnets kretslopp. Välkomna!
  Nu under några veckor kommer vi att på olika sätt lära oss och fundera över hur vi sopsorterar och tar vara på vår miljö på bästa sätt. Vi kommer att någon dag gå och leta skräp i vår närmiljö och sedan sortera och slänga på rätt ställe. Vi har anmält oss till Håll Sverige rent och bl.a. fått påsar som vi kan lägga skräp i som vi hittar.
  Att barnen redan nu har mycket kunskaper och erfarenheter visade sig direkt vi började prata om återvinning.
  Fyll i den minienkät som nu finns på väggen i vår hall. Det är tre frågor om det mål vi haft på Lönngården under detta läsår. På studiedagen måndagen den15 maj när förskolan är stängd är denna enkät ett av de underlag vi har när vi utvärderar vårt arbete under läsåret.Nu i maj får vi ett barn till som börjar hos oss på Lönngården.
  Klämdagar: Fredagen den 26 maj. Måndagen den 5 juni
  Meddela oss så snart ni vet om barnen är lediga eller de exakta tider som gäller om de behöver vara på förskolan.
  2 maj Välkomna till förskolan 17:00 – 18:30
  3 maj Vikarie på förskolan när vi har pedagogisk eftermiddag 12:30-15:00

 • 2017-03-31

  Förskolan Lönngårdens månadsbrev april


  Nu har vi planterat tomater!
  Barnen la ner tomatbitar från små och stora tomater i jord som vi la i tomma mjölkpaket som vi tillsammans tagit med från matsalen.
  Vi har pratat om vad som kommer att hända och väntar nu. Några förslag från barnen var att det kunde ta två dagar eller kanske hundra innan det händer något. Kommer det en liten röd tomat och lägger sig ovanpå jorden?
  Vi kommer att sätta frön och kärnor också, så får vi vänta och se vad som händer. Barnen är och kommer att vara med att dokumentera med lärplattan. Det är ett av de pedagogiska sätt vi använder lärplattan på.
  Vi har gått till skogen nu när snön och skidspåret inte finns kvar. Barnen har på vägen till ”vårt lekställe” och i skogen uppmärksammat härliga vattensamlingar, hört fåglar, hittat harsyra att smaka på….m.m.
  Skogen är en underbar lek och lärmiljö.
  Barnen kommer att få påskpyssla nu inför påsken.
  Påsklovet är tisdag 18april – fredag 21 april.
  Meddela oss så snart som möjligt om ni har ändrade tider eller om barnen blir lediga.
  Veckan efter lovet blir det en vecka när vi på olika sätt, via” Håll Sverige Rent” kommer att uppmärksamma vikten av att ta vara på och vara rädd om vår miljö. Här blir det fordonet sopbilen som kommer att vara i fokus.Sista dag att fylla i föräldraenkäten för förskola via lindesberg.se är 21 april.Vi planerar att ha en vårfest för alla barn med familjer i slutet av april eller början av maj. Vi återkommer om exakt dag och tid och hoppas att så många som möjligt av er har möjlighet och tid att delta.10/4 och 24/4 Vikarie under planering på fm.
  11/4 Arbetsplatsträff och vikarie finns på förskolan från 15:30
  1 maj infaller i år på en måndag och då är förskolan stängd.

Uppdaterad: 2017-05-04 

Sidansvarig: Malin Agnesdotter 0581-833 52

Kontakt

Adress
Rockhammars skola
718 91 Frövi

Vik förskolechef
Malin Agnesdotter
0581-833 52

Bild saknas

Prenumerera på information från förskolan Lönngården