Translate site

Igelkottens informationsblad april 2018

Verksamheten

Nu när våren har kommit med sol och värme passar vi på att vara utomhus så mycket som möjligt! Så ta en titt på de kläder/stövlar/skor som barnen har här på förskolan så att inget blivit för smått under vintern samt se till att det finns ombyte till regnigare dagar.

Vi kommer att starta upp ett temaarbete under v17 som handlar om fåglar. Vi kommer att prata om fåglar, titta på korta filmer, besöka änderna vid Hinsebergs bron, skapa fåglar mm. Titta gärna i hallen på Igelkotten där dokumentation från temat kommer att visas.

Vårt mål för läsåret handlar om socialt samspel och ett led i detta arbete är att vi har börjat introducerat enklare lekar i samlingarna tex Hunden och benet, Myrorna (ett barn ”göms” under en filt och de andra barnen får klura ut vem det är som gömt sig), detta för att barnen ska få öva sin förmåga till turtagning, lära sig att ta till sig enklare instruktioner.

Vi välkomnar två nya kompisar till Igelkotten. Det är nu 15 barn inskrivna på Igelkotten

Under våren kommer Åsa att vara sjukskriven men vi kommer att ha Sandra Elfsten som vikarie under den tid Åsa är frånvarande. Amonrat, Maria och Fadia finns kvar på Igelkotten.

Övrig info

Vi vill påminna om att schema fortfarande läggs in på både E-tjänst och Tempus, detta gäller för att faktureringen skall bli rätt samt att de scheman ni lägger in på E-tjänst är grunden för beräkning av personaltäthet på avdelningarna.

Studiedag 25/5, om ni har omsorgsbehov kontaktar ni Lena Stragnemyr telefon 0581-833 01.

Maria, Amonrat, Sandra och Fadia