Translate site

Raportti 2014 Kulttuuriviikosta

Onnistunut viikko monien mielestä. Ja niin olikin!

Jo maanantaina 1/12 kerääntyi suuri ryhmä kaupungin kirjastoon näyttelyn avajaisiin ja kunnanneuvos Irja Gustavsson avasi kolmen naisen näyttelyn ja täten myös kulttuuriviikon.

Taidekäsityöläiset Katri Aarnimetsä, puuvestoksia ja maalauksia, Tuula-Maija Pennanen, hopea- ja helmikoruja ja Sirpa Jalo, vanhasta uutta-teemallaan, olivat sopivat alku viikolle joka varmaankin monet muistavat pitkään. Lehdistö oli paikalla ja myös sisuradio.

Tiistaina 2/12 viihdytti Seppo Vanhala ja Ville Säkkinen ensin tunnin verran kirjastossa ja tanssittivat illalla Vedevågin teatterissa. Noin 40 oli molemmissa paikoissa paikalla. Tansseihin tuli myös tangokursseilla olleita ruotsalaisia ja hekin olivat tyytyväisiä.

Torstaina 4/12 näytettiin Minna Cantrellin elokuva Tähtitaivas talon yllä Folkets Husillä.

Perjantai 5/12 oli tosi melskettä kirjastossa kun näyttelyn taiteilijat, järjestöt ja yksityiset pitivät myyjäiset kirjaston tiloissa. Monet tulivat ostamaan suomalaista jouluruokaa ja tunnelma oli hilpeä. Yläkerrassa oli ohjelmakahvila jossa  Sven-Olof Emet soitti ja lauloi, Taina Luodelahti piti tarinatuokiot ja Airie luki Raija Nybergin runoja. Lopuksi tanssivat Surinat.

Suuri juhlamieli oli yllä 6/12 kun juhlittiin Suomen Itsenäisyyspäivää, Ensin Guldsmedhyttanin kirkossa ja sitten Storån koululla. Jumalanpalveluksen ja juonnon juhlissa hoiti Suomesta asti tullut monelle tuttu pappi Pertti Torppa. Hanuria soitti Pasi Pasanen joka myös säesti yhteislauluja. Juhlapuheen sai allekirjoittanut kunnian pitää.

Airie Tervaniemi