Translate site

Onko hoivatarvetta? Tarvitsetko apua kotona?

Monet kysyvät miten pitää toimia jos tarvitsee apua kotihoidossa tai haluaa hoitopaikan asuntolaan.

Ottakaa yhteys sekä minuun että kunnan avuntarpeenmäärittelijään (biståndshandläggare). Meidän täytyy saada tietää tarpeenne ennenkuin voimme auttaa teitä kaksikieliseen hoitoon. Tällä hetkellä ei kunnassa ole kaksikielistä osastoa mutta jos paikoille on hakijoita järjestyy palvelu nopeammin. Jos avuntarpeenmäärittelijä unohtaa kysyä jos haluatte suomenkielistä palvelua, on teidän muistutettava heitä siitä anoessanne. Teillä on lainmukainen oikeus siihen nykyisen kansallisen vähemmistölain turvin ja siksi että Lindesberg on suomen kielen halliontoaluekunta.

Sama laki määrää myös esim. lasten oikeuksia kotikielen opiskeluun. 1/7 2015 lähtien ei lapsen edes tarvitse puhua vähemmistökieltä kotona, hänellä on oikeus saada opetusta. Tässäkin asiassa on hyvä kääntyä sekä minun että alueenne rehtorin puoleen.

Hyvää kevään jatkoa! /Airie Tervaniemi puh. 811 30