Translate site

Vandring

Lindesjön runt vägvisningssymbol längs leden

Lindessjön runt — en tätortsnära vandringsled

Vad vore Strandpromenaden om vi inte fick vila ögonen på trädsiluetten vid Parkudden eller åkrarna vid Västantorp? Att stad och landsbygd möts så vackert är en av Lindesbergs kvalitéer. Det tar vi vara på med vandringsleden Lindessjön runt. Den ena vyn överträffar den andra när man går runt sjön. Naturupplevelser blandas med kulturupplevelser.

Läs mer om Lindessjön runt

Bergslagsleden vägvisare längs leden

Bergslagsleden En av sveriges populäraste låglandsleder

Av Bergslagsledens 17 etapper passerar 4 genom Lindesbergs kommun. Ledens symbol är en orange ring med pil i färdriktningen eller ett orange band på en stolpe eller ett träd. Varje etapp av Bergslagsleden har en egen folder med utförlig beskrivning av övernattningsmöjligheter, sevärdheter, rastplatser mm.

Läs mer om Bergslagsledenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lasse-Majaleden

Leden är 12 km, märkt med orange färg på stolpar, träd och stenar. Den sträcker sig genom omväxlande mark med hög skog, öppna fält och vid utsikt. Det här är Lasse-Maja´s hemtrakter, där han växte upp och lär ha börjat sin brottsliga bana. "Här kände han varje stig, varje kärr, varje flyttblock, varje rotfälla" (Citat Edvard Matz).

Från Djupdalen, Lasse-Majas födelseplats, passerar leden ett flertal gamla spännande torpruiner, Lagges, Dunderboda, Slinken är namn som sätter fantasin i rörelse vid Kuckelbo lär ha funnits en smed som lärt Lasse-Maja hur lås fungerar. En kunskap som han senare vid flera tillfällen använde sig av. Vidare fanns vid Buskeboda goda vänner som när han var jagad höll honom gömd. Vandringen slutar vid Ösarhyttan som är platsen där Lasse-Maja växte upp från 5 års ålder.

Karta Lasse-MajaledenPDF

Malingsbo Klotenrundan

I centrum av fritidsland Bergslagen finns Malingsbo-Klotens friluftsområde. Här går en 45 km lång skid- och vandringsled; en rundled som bjuder besökaren många sköna naturupplevelser i ett landskap, som på flera ställen har vildmarkskaraktär. Den är en sammanbindningsled för det ca 140 km långa ledsystem som finns i området.

Läs mer om Malingsbo KlotenrundanPDF

Uppdaterad: 2017-04-13 

Sidansvarig: Jonas Andersson 0581-811 66