Translate site

Bredbandsutbyggnad i kommunen

Snabba och säkra digitala förbindelser är en mycket viktig del av samhällets infrastruktur. Därför satsar kommunen för att ge invånarna tillgång till höghastighetsbredband med alla dess möjligheter.

Utbyggnaden görs enligt en plan som tagits fram i samråd med kommunen, Telia öppen Fiber, Fibergruppen och Skanova. Nätet som byggs är öppet vilket innebär att de tjänsteleverantörer som vill kan hyra in sig, på lika villkor, för att erbjuda bredbandstjänster till hushållen och företagen i kommunen.

För att nå målet har de 30 mest befolkade landsortsområdena i kommunen ringats in på en karta. Byggstart sker när 80 % av de boende i respektive område har anmält sitt intresse för fiberanslutning. Parallellt med landsbygdssatsningen arbetar TeliaSonera med tätorterna i kommunen.

Läs mer om vad som gäller härPDF

Intresseanmälan för dig som bor på landsbygden
Fibergruppen tar hjälp av fiberambassadörer, personer som själva bor i området, för att samla in intresseanmälningar. Som fiberambassadör kan du få hjälp av Fibergruppen och kommunen med material - kartor och kontaktlistor. Mer information får du av Jennie Lindholm på Fibergruppen

Intresseanmälan för dig som bor i någon av tätorterna
Här kan du anmäla intresse att ansluta din fastighet till Lindesbergs fibernät.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Anslutningen är förknippad med en kostnad. Att göra en intresseanmälan för att fiberansluta sin fastighet är däremot inte bindande.

Uppdaterad: 2017-07-10 

Sidansvarig: Anders Widegren

Kontakt kommunen

Anders Widegren

bredband@lindesberg.se

Mer information
www.telia.se/framtidensnatlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vägledning
Operatörsneutral kundtjänst
Telefon: 010-130 79 00
E-post: info@telekomguiden.se
Hemsida: www.telekomguiden.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vill du bli fiberambassadör för ditt område? Anmäl ditt intresse via e-post till: