Translate site

Vem f-n tar ansvar

- Fyrkommunsnätverk håller konferens på stadshotellet.

Den 15-16 maj står Lindesbergs kommun som värd för nätverket Vem f-n på Lindesbergs stadshotell. Deltar gör bland andra landshövding Maria Larsson samt kommuncheferna från Falköping, Nässjö, Borlänge och Lindesberg.

– I mars arrangerade vi en nationell konferens i Stockholm med fokus på hur de samlade offentliga resurserna kan användas effektivare, leda till bättre resultat och bidra till utveckling och en hållbar integration. Flera ministrar deltog och våra fyra kommuner fick möjlighet att föra fram förslag och lösningar på hur vi tillsammans kan arbeta för att minska klyftorna i samhället. Nu fortsätter vi samtalet på hemmaplan. Tillsammans med de andra i nätverket fortsätter vi att trycka på inom tre områden – jobb, skola och bostäder, säger kommunstyrelsens ordförande Irja Gustavsson (s).

Förutom nätverkets gemensamma diskussionspunkter, berättar landshövding Maria Larsson om Länsstyrelsens projekt TIA (tidiga insatser för asylsökande). Bidrag som kanaliseras till kommun eller annan organisationen där syftet med verksamheten är att främja kunskaper i svenska, svenska samhället, arbetsmarknaden eller hälsa.

Mer information och kontakt:
Christer Lenke, kommunchef tfn 0581-810 34

I nätverket Vem f-n samarbetar Borlänge, Falköping, Nässjö och Lindesbergs kommuner för att gemensamt underlätta för ett växande Sverige med människor från flera olika bakgrunder. Kommunerna har alla erfarenhet av ett stort flyktingmottagande och därför pågår projektet för att gemensamt underlätta arbetet med att ta emot och integrera nyanlända på ett hållbart sätt. Mer info finns på www.vemfn.selänk till annan webbplats