Translate site

Demokratidag för ungdomar 25 oktober
på Lindesberg Arena!

Det är med glädje vi åter igen inbjuder ungdomar och unga vuxna i åldern 13-25 år, lokala politiker och tjänstepersoner till årets demokratidag på Lindesberg Arena. Demokratidagen är en mötesplats vars huvudsyfte är att lyfta ungdomars demokratiska intresse.

Årets föreläsare är Siavosh Derakhti. Han är en vass och mycket uppskattad föreläsare om motivation, inspiration samt rasism, mångfald och integration.
Han är grundare av den ideella organisationen UMFA – Unga Mot Antisemitism & Främlingsfientlighet. Genom sitt arbete har han jobbat med att motverka utanförskap, intolerans, antisemitism, islamofobi och rasism bland barn & ungdomar i Malmö och hela Sverige.

2015 tilldelas Siavosh det ärofyllda priset Human Rights First award från en av världens ledande människorättsorganisationer i USA.

2016 fanns Siavosh med på Forbes lista över de mest inflytelserika personerna under 30.

I samband med Raoul Wallenberg utmärkelsen som han mottog 2013 fick Siavosh Derakhti möjlighet att träffa USA:s president Barack Obama när han var på sitt Sverigebesök.

Han ligger även på första plats på listan över ”Sveriges 101 supertalanger – Samhällsbyggarna 2017”.

Under dagen ingår förmiddagfika, lunch och eftermiddagsfika. Har du frågor om innehållet eller om praktiska frågor, kontakta Peter Björklund, folhälsoteamet 0587-811 66 eller 0730 - 92 85 47 peter.bjorklund@nora.se

2013 tilldelades Siavosh Derakhti ”Raoul Wallenberg-priset” med motiveringen: ”genom sitt enskilda initiativ och genom att ideellt engagera sig mot främlingsfientlighet blivit ett positivt exempel i Malmö och Sverige. Han är en förebild för andra i sitt engagemang och visar att en enda människas beslutsamhet att inte acceptera växande intolerans kan få betydelse”.