Translate site

Föräldrar emellan – nätverk för kunskap och inspiration

”Föräldrar emellan” är en ny föreläsningsserie i Lindesbergs kommun som riktar sig till föräldrar med barn och ungdomar i åldern 0–18 år. Den första av fyra föreläsningar går av stapeln den 5 mars i Lindesbergs församlingshem. Upplägget är inspirerat av ett liknande koncept i Kungsbacka kommun.

- Syftet med föreläsningarna är att ge föräldrar kunskap om barns hälsa, men också stärka föräldrars sociala nätverk och relationer till varandra, berättar Christian Kokvik som är en av initiativtagarna och chef för elevhälsan i Lindesbergs kommun.

Alla föreläsningar är helt kostnadsfria. Förutom inbjudna föredragshållare, finns även representanter från olika kommunala verksamheter på plats både före och efter föreläsningarna för att föräldrar skall kunna ta kontakt och diskutera aktuella frågor.

Vid varje tillfälle bjuds det på enklare fika. Det finns också möjlighet till kostnadsfri barnaktivitet i angränsande lokal för ditt/dina barn som är mellan 3-12 år.

Boka in följande föreläsningsdatum i din kalender: 5 mars, 3 maj, 4 september & 7 november!

Alla föreläsningar hålls kl. 18.30-20.30 i Lindesbergs församlingshem.

Läs programmet och mer om föreläsarnaPDF

Läs mer om satsningen

Varmt välkommen!

Arrangör: Lindesberg kommun i samverkan med Region Örebro län, Libo,
Lions Lindesberg, Bergslagens sparbank och Svenska kyrkan Linde-Bergslags församling.


I Sverige finns en nationell strategi för ett utökat föräldrastöd. Det är Myndigheten för föräldrarätt och föräldraskapsstödlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som har i uppdrag att sprida, förvalta, utveckla och samordna det nationella föräldraskapsstödet.