Translate site

Industritekniska programmet kör igång i höst

Erbjudande om sommarjobb, garanterad praktiplats och en bonus i form av att få körkortet betalt. Det är några av de möjligheter som erbjuds elever som väljer att studera vid det industritekniska programmet vid Lindeskolan.

Programmet som varit nerlagt ett par år, har tidigare haft svårt att locka sökande, men nu är det alltså klart att åtta elever kommer att läsa inriktningen till hösten. Bakom nysatsningen står b la industrierna Meritor, Lindemaskiner, Maxidoor, Nammo Liab och Global Castings i samarbete med kommunen.

- För industriföretag är tillgång på kompetenta medarbetare helt avgörande för konkurrenskraften. En kvalitativ grundutbildning som den här tror vi på och vill vara en del av. Därför är vi involverade genom hela utbildningen och erbjuder praktiplatser under både andra och första utbildningsåret. Dessutom får de som önskar även sommarjobba hos oss, berättar Jens Gustafsson som är VD på Maxidoor.

Industriprogrammet ges vid Lindeskolan, men håller till på Masugnen och har plats för 20 elever om året. Ett antal som Jens Gustafsson menar att företagen tillsammans har behov av att anställa varje år.

- Två centrala begrepp är anställningsbarhet och antagningsbarhet. När vi är med och kan bygga relation redan under utbildningen på det här sättet, är chansen mycket stor till fortsatt kontakt efter examen, säger Jens.

Så om du funderat på att bli maskinoperatör, plåtslagare, mekaniker, gjuteriarbetare, arbetsledare, lackerare, konstruktör, svetsare eller montör - eller helt enkelt är nyfiken på vad dessa yrkesgrupper sysslar med, ska du absolut ta en kontakt med ansvariga för det industritekniska programmet på Lindeskolan/Masugen.
 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                    Uppdaterad: 2017-10-20    Sidansvarig: Staffan Hörnberg 0581-813 45                      KontaktRektor
Andreas Blom
0581-813 91, 070-280 13 91

Programsamordnare
Thomas Esbjörnsson                 Dokument     

                    

     


Det industritekniska programmet som erbjuds inom satsningen Teknikcollage och är ett samarbete mellan kommunen, politiken och näringslivet. Det startar igen till hösten efter att ha varit nerlagt i några år.

Glada för det är fr. v. Henrik Arenvang, förvaltningschef för barn -och utbildning, Linda Svahn (s), orförande i barn -och utbildningsnämnden, Catrine Pernros-Eriksson, rektor för vuxenutbildningen på Masugnen, Magnus Sjöberg, förvaltningchef Tillväxtförvaltningen, Andreas Blom, rektor på Lindeskolan samt Jens Gustafsson, vd Maxidoor.