Translate site

Portabel hörselslinga

www.lindesberg.se/horselslinga

Lindesbergs kommun tillhandahåller kostnadsfritt en portabel hörselslinga. Den kan bokas via kommunens växel, tfn: 0581-810 00. Den är avsedd att användas av kommunanställda, föreningar, mm vid föreläsningar och andra tillfällen då behov finns.

Kabeln på hörselslingan är 35 meter. Den placeras ut i en cirkel runt åhörarskaran. Vid behov kan man använda en förlänglingskabel på ytterligare 15 meter som finns i väskan. I väskan för hörselslingan finns två trådlösa mikrofoner. Den ena är av typen "myggmikrofon" som är lämplig att använda av den som föreläser. Den andra är en handmikrofon som kan användas till att gå runt till åhörarna om de vill ge kommentarer. Observera att denna hörselslinga inte har några högtalare. De åhörare som kan dra nytta av den är således endast de som har en hörapparat som är inställd på teleslingeläget.
I väskan för hörselslingan finns en instruktion som även går bra att läsa här på hemsidanPDF. Börja förslagsvis att läsa under rubriken "Inkoppling av slinga". I väskan finns även ett testinstrument för hörselslingan som har sin egen instruktionPDF.


Se även de tre filmerna hur man använder den portabla hörselslingan:


Självklart förutsätts att du följer instruktionerna och är aktsam om den portabla hörselslingan. Skador utöver normalt slitage gör dig som låntagare ersättningsskyldig.

Väska som innehåller portabel hörselslinga

Uppdaterad: 2012-06-18 

Sidansvarig: Madde Gustavsson