Translate site

Feriearbete

Ansökan för feriearbete 2018 är nu stängd.

OBS! Ett felaktigt meddelande kan ha gått ut till ungdomar som blivit tilldelad plats inom kommunala verksamheter, rätt datum för avtalsskrivning är den 25 maj på Lindeskolan. Vi ber om ursäkt för detta.

Feriearbetsplatserna sommaren 2018 erbjuds ungdomar folkbokförda i Lindesbergs kommun.

För år 2018 innebär det att ferieplatserna erbjuds ungdomar folkbokförda i Lindesbergs kommun enligt följande prioriteringsordning:

  • i första hand till ungdomar födda 2001
  • i andra hand till ungdomar födda 2000
  • i tredje hand ungdomar födda 2002

Kommunen erbjuder unga inom målgruppen en ferieplats utifrån antalet inkomna platser. Om platserna inte räcker gäller prioriteringsordningen enligt ovan. Feriearbetare får en ersättning på 65 kr/närvarotimma. Arbetstiden är 6 timmar/dag under tre veckor.

Utländska ungdomar inom målgruppen utan fullständigt personnummer måste ha ett samordningsnummer och arbetstillstånd för att kunna söka feriearbete. Kontakta ansvariga för ferie på kommunen för att visa upp giltiga handlingar. Mer information om samordningsnummer finns att hitta på skatteverkets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs gärna igenom Frågor och svar (FAQ) innan du ansöker om feriearbete!

Feriearbete 2018 innebär att sökande som är inom målgruppen ovan har möjlighet att få ett feriejobb på tre veckor under någon av perioderna nedan.

  • Period 1: vecka 25-27
  • Period 2: vecka 28-30
  • Period 3: vecka 31-33

Du kan inför 2018 önska perioder och platser. Det finns ingen garanti för att du kommer få platsen du sökt, matchning kommer ske i den mån det går att tillfredsställa önskemålen.

Arbetsplatserna är främst inom äldreomsorg, barnomsorg, handikappomsorg och vaktmästeri. En del platser kan innebära mycket arbete utomhus. Du behöver därför ange om du har allergier, för t.ex. gräs, i din ansökan. För jobb inom barn- och handikappomsorgen ska du kunna visa upp ett utdrag ur belastningsregistret (se ”Mer information” på hemsidan).

Uppdaterad: 2018-04-16