Translate site

Lindesberg kommuns flyktingmottagning

Lindesbergs kommun har en överenskommelse med staten om att ta emot 65 flyktingar per år som har uppehållstillstånd. Flyktingmottagningen är en del av arbetsmarknadsenheten på Masugnen.

Vi arbetar med bosättning, mottagning och etablering av nyanlända flyktingar och deras anhöriga i samarbete med arbetsförmedlingen. Vi ordnar så att barnen blir anmälda till skola och förskola. Arbetsförmedlingen har samordningsansvaret för mottagandet av nyanlända flyktingar och deras anhöriga i kommunen.

Om du har fått uppehållstillstånd som flykting, är nyanländ och bosatt i Lindesbergs kommun ska du vända dig till arbetsförmedlingens etableringshandläggare.

Handläggarna på flyktingmottagningen samarbetar med Arbetsförmedlingen och kan hjälpa till med praktikplats eller instegsjobb.

För övriga nyanlända sker ett planerat mottagande genom förfrågningar om bosättning i kommunen från Arbetsförmedling/Migrationsverket till Flyktingmottagningen.

Du som har uppehållstillstånd och behöver ekonomisk hjälp innan din etableringsersättning påbörjas vänd dig till kommunens försörjningsstöd.

Samhällsorientering - för dig som är ny i Sverige

Samhällsorientering är en kurs om det svenska samhället. Du får kunskaper om dina rättigheter och skyldigheter, om svensk demokrati och om hur samhället är organiserat. Kursen ger dig viktig information för en bra start i Sverige.

Mer information om Samhällsorientering

Uppdaterad: 2016-11-21 

Kontakt

Tobias Skogdalen
Flyktinghandläggare
0581-812 24

Hannen Bedoui-Kollgård
Flyktinghandläggare
0581-816 71

Öppettider:

Mån-Fre kl. 10.00–11.00

Övrig tid är flyktingmottagningen uppbokad med besök och kan inte ta emot dig.

Mer information

Hemsida för ​​nyanlända på många språk

www.informationsverige.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en hemsida för nyanlända i Sverige och kan läsas på många olika språk.

På hemsidan finns bl.a. information om vad som finns i Sveriges kommuner, vilka regler som gäller för vård, boende, studier, arbete mm.

Informationen om Lindesbergs kommun finns idag på svenskalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, engelskalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, arabiskalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, somaliskalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och tigrinskalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.