Translate site

Utbildning i svenska för invandrare (sfi)

Utbildning i svenska för invandrare i Lindesberg erbjuder gratis sfi för vuxna invandrare som inte har grundläggande kunskaper i det svenska språket. Våra utbildare arbetar flexibelt och individanpassat. Det är studiebakgrund och kunskaper i det svenska språket som avgör vilken nivå man börjar studera på. Vi har kontinuerligt intag på samtliga nivåer. Det finns också möjlighet att läsa sfi på distans.

Hur är det att studera sfi i Lindesberg?

När du studerar på Masugnen tar du eget ansvar för dina studier men du tillhör en grupp med en ansvarig lärare. Hos oss kan du studera på heltid, deltid eller distans.  Du kan kombinera sfi-studier med annan utbildning, arbete eller praktik. Vi använder oss av en lärplattform, vilket betyder att du kan få information och nå ditt kursmaterial via internet.

Hur lång tid tar studierna?

Hos oss har alla en individuell studieplan. Du kan arbeta i din egen takt utefter dina förutsättningar. Hur lång tid det tar att läsa en kurs är helt individuellt och beror dels på dina förutsättningar men också på hur mycket tid du lägger på dina studier.  Desto mer tid du lägger ner på dina studier, desto snabbare blir du klar.

Hur söker jag till sfi? När kan jag börja?

Ansök till sfi via vårt ansökningsformulär. Frågor kan ställas till Dalal Dino på e-post dalal.dino@lindesberg.se eller telefon 0581-816 18 samt finns möjlighet till att ställa snabba frågor varje onsdag mellan 10:15-11:15 (drop-in, Masugnens huvudbyggnad). Vi har kontinuerlig antagning till sfi men väntetid för att börja kan vara upp till tre-fyra månader.
Till ansökan

Varför ska jag välja att studera sfi?

Språket är nyckeln till det mesta och på Masugnen ger vi dig möjligheter att studera från sfi och vidare. Vi hjälper dig att nå ditt mål och att hitta rätt studie- eller yrkesväg i livet, oavsett om du tänker dig en yrkesutbildning, en universitetsutbildning eller arbete.

Uppdaterad: 2018-05-22 

Kontakt

Dalal Dino
Utbildningskoordinator
0581-816 18

Catrine Pernros-Eriksson
Rektor
0581-816 16

Hemsida för ​​nyanlända på många språk

www.informationsverige.se är en hemsida för nyanlända i Sverige och kan läsas på många olika språk.

På hemsidan finns bl.a. information om vad som finns i Sveriges kommuner, vilka regler som gäller för vård, boende, studier, arbete mm.

Informationen om Lindesbergs kommun finns idag på svenska, engelska, arabiska, somaliska och tigrinska.