Helt nya Generationsparken invigs den 8 maj kl. 16.00

Ett lekskepp i form av Noas Ark, en humsten, lekhus, snurrgunga, skateboardgunga och ljudupplevelser med hjälp av paraboler. Det är några av de upplevelser som bjuds både små och stora i den helt nybyggda generationsparken nedanför församlingshemmet.

Onsdag den 8 maj kl. 16.00 är det dags för officiell invigning.

– Satsningen på Generationsparken är en del i vår plan för att utveckla området Lindessjön runt. Att vi nu gör denna satsning tillsammans med Rotarylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Linde bergslags församling länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterkänns väldigt bra, säger Irja Gustavsson, kommunstyrelsens ordförande.

Lekplatsen är byggd av Samhällsbyggnad Bergslagen på uppdrag av Lindesbergs kommun, med ekonomiskt stöd från Lindesbergs Rotaryklubb och Linde bergslags församling - som även upplåter mark för lekplatsen nedanför församlingshemmet.

Av den totala kostnaden på drygt 1,4 miljoner kronor, står Rotary och församlingen tillsammans för 300 000 kronor. Medel som bland annat använts för finansiering av lekskeppet i parken, Noas Ark. Generationslekplatsen har ritats och planerats av Arne Tschentscher - stadsträdgårdsmästare på Samhällsbyggnad Bergslagen.

Varmt välkommen på invigning!

Senast uppdaterad 2019-04-24